Наслов:

НОВИ ПРАВИЛА ЗА ПОГОЛЕМО УЖИВАЊЕ ВО МУЗИКАТА

отворена новата сезона на македонската филхармонија

Издадено на: 14.10.2004
Автор: Драган Серафимовски
Периодика: Дневник
Број: 2582 | Страна: 13

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Јоханес Брамс и Симфонија во d-moll од Цезар Франк.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Антон Нанут, Словенија; Ајман Мусахаџаева – виолина

Клучни зборови:
2004 Ајман Мусахаџаева Антон Нанут Драган Серафимовски Јоханес Брамс Концерт за виолина и оркестар во D-dur Македонска филхармонија Симфонија во d-moll Цезар Франк

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат