Наслов:

АПЛАУЗИ ЗА МЛАДИТЕ И НАДАРЕНИ ИНСТРУМЕНТАЛИСТИ

ИНТЕРФЕСТ 2004

Издадено на: 12.10.2004
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20312 | Страна: 12

Програма:
Сонати од Зеленка и дело од Телеман.
Учесници:
Ансамбл „Бакус“, Македонија; Трио „Академија“, Турција

Клучни зборови:
2004 Ансамбл Бакус Трио Академија Зеленка Интерфест Кемал Ататурк Костадин Костадиновски Нова Македонија Сонати Телеман Чајковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат