Наслов:

КОНЦЕРТ СО ЕУФОРИЧНО РАСПОЛОЖЕНИЕ

ОХРИДСКО ЛЕТО 2004

Објавено на: 20.08.2004
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20269 | Страна: 7

Програма:
Дивертименто од Моцарт, Концерт за две виолини и гудачки оркестар од Вивалди, Три минијатури од Крајслер, Серенада и „Поздравот на љубовта“ од Елгар, Кек-вок од Дебиси, Шиндлерова листа од Вилијамс и Навара оп. 33 од Сарасате.
Учесници:
Камерен оркестар на Музичката младина на Македонија; Олег Кондратенко - виолина; Ана Кондратенко - виолина

Клучни зборови:
2004 Ана Кондратенко Вивалди Вилијамс Дебиси Дивертименто Елгар Камерен оркестар на Музичката младина на Македонија Кек-вок Концерт за две виолини и гудачки оркестар Костадин Костадиновски Крајслер Моцарт Навара оп. 33 Нова Македонија Олег Кондратенко Охридско лето Поздравот на љубовта Сарасате Серенада Три минијатури Шиндлерова листа

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат