Наслов:

ПРЕКРАСЕН НАСТАП НА СИМОН ТРПЧЕСКИ

Во Лондонскиот "Ројал Алберт Хол"

Издадено на: 29.07.2004
Автор: Томислав Ивановски
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
Концертот за пијано и оркестар бр. 2 од Камиј Сен - Санс, „Чешката суита“ од Антонин Дворжак и Симфонијата бр. 2 од Роберт Шуман,
Учесници:
Симон Трпчески, Шкотскиот камерен оркестар, Јозеф Свенсен,

Клучни зборови:
2004 Антонин Дворжак Камиј Сен-Санс Роберт Шуман Симон Трпчески Томислав Ивановски Шкотскиот камерен оркестар

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат