Наслов:

ВДАХНОВЕНО МУЗИЦИРАЊЕ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР ОД ЛИХТЕНШТАЈН

ОХРИДСКО ЛЕТО 2004

Објавено на: 27.07.2004
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20249 | Страна: 12

Програма:
Рапсодија оп. 82 од Јозеф Рајбергер, Симфонија во F-dur од Јозеф Краус, Cirandata das seto notes од Хектор Вила Лобос, Симфонија во A-dur КВ 201 од Волфганг Амадеус Моцарт, Екстравагантна суита од Карел Бушотен и дела од Сарасате, Брамс и унгарско-романски цигански свирачи.
Учесници:
Камерен оркестар на филхармонијата од Лихтенштајн; диригент: Грациано Мандоци; Вернер Глур - фагот

Клучни зборови:
Костадин Костадиновски Екстравагантна суита Сарасате Карел Бушотен 2004 унгарско-романски цигански свирачи Камерен оркестар на филхармонијата од Лихтенштајн Грациано Мандоци Волфганг Амадеус Моцарт Вернер Глур Нова Македонија Рапсодија оп. 82 Брамс Јозеф Рајбергер Хектор Вила Лобос Јозеф Краус Охридско лето Cirandata das seto notes Симфонија во F-dur Симфонија во A-dur КВ 201

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат