Наслов:

АВТЕНТИЧНА ГЕРМАНСКА РОМАНТИКА

Кон рециталот на виолончелистот Албан Герхарт

Издадено на: 23.07.2004
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
Сонатата во Е-мол од Јоханес Брамс и Сонатата за соло виолончело опус 8 од Золтан Кодаљи, олемото танго за виолончело и пијано од Астор Пјацола, Роберт Шуман (Адаџо и Алегро) и Сонатата во три става на неговиот ученик Јоханес Брамс
Учесници:
Албан Герхарт, Јованка Вишекруна

Клучни зборови:
2004 Албан Герхарт Брамс Јованка Вишекруна Кодаљи Пјацола Ратка Димитрова Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат