Наслов:

МЛАДИТЕ ОПЕРСКИ АКТЕРИ ГИ ОСВОИЈА СИМПАТИИТЕ

КОН ИЗВЕДБАТА НА ОПЕРАТА „ТАЕН БРАК“ ОД ДОМЕНИКО ЧИМАРОЗА

Објавено на: 26.06.2004
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20223 | Страна: 8

Програма:
Опера „Таен брак“ од Доменико Чимароза.
Учесници:
Рајна Ројдева, Дејан Стоев, Марика Поповиќ, Дејан Прошев, Александра Лазаровска; диригент: Бисера Чадловска

Клучни зборови:
Александра Лазаровска Марика Поповиќ Дејан Прошев Таен брак Нова Македонија Рајна Ројдева Доменико Чимароза Костадин Костадиновски Скопско лето Бисера Чадловска 2004 Дејан Стоев

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат