Наслов:

ФУРИОЗЕН ДИРИГЕНТ

За изведбата на Бетовеновата „Ода на радоста“ со Македонската и со Софиска филхармонија, диригент Васил Казанџиев

Издадено на: 16.06.2004
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Бетовеновата ”Симфонија бр.9” - ”Одата на радоста”
Учесници:
Македонската и Софиска филхармонија, Васил Казанџиев, Веселина Василева, Валерија Мирчева, Огнен Николов, Александар Текелиев, како и Националниот филхармониски хор ”Св. Обртенов” од Бугарија, Хорот на Македонската опера и Балетот
Забелешка:
За изведбата на Бетовеновата „Ода на радоста“ со Македонската и со Софиска филхармонија, диригент Васил Казанџиев

Клучни зборови:
2004 Александар Текелиев Валерија Мирчева Васил Казанџиев Веселина Василева Елени Новаковска како и Националниот филхармониски хор ”Св. Обртенов” од Бугарија Македонската и Софиска филхармонија Огнен Николов Хорот на Македонската опера и Балетот

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат