Наслов:

ПРОФЕСИОНАЛНО ОТПЕАН „ЛИЛЈАК“

За оперетата на Јохан Штраус-помладиот во реализација на Операта на МНТ

Објавено на: 12.05.2004
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
”Лилјакот” на Јохан Штраус-помладиот
Учесници:
Мајски оперски вечери, МОБ, Кузман Попов, Јанку од Романија, Цветан Стојановски, Славица Петровска-Галиќ, Дејан Стоев, Ана Дурловски, Кирју Лијаковски, Слобдан Цветичанин, Зоран Даскаловски, Ирина Герасимовска, ирил Андоновски.
Забелешка:
За оперетата на Јохан Штраус-помладиот во реализација на Операта на МНТ

Клучни зборови:
МОБ Кузман Попов 2004 Дејан Стоев Ана Дурловски Мајски оперски вечери Јанку од Романија Славица Петровска-Галиќ Слобдан Цветичанин Кирју Лијаковски Ирина Герасимовска Цветан Стојановски ирил Андоновски. Зоран Даскаловски Елени Новаковска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат