Наслов:

„ПАР-А-БОЛ“ ИНСПИРИРАН ОД ТВОРЕШТВОТО НА МУНГ

По гостувањето на Балетот при МНТ во Белград и во Нови Сад

Издадено на: 12.05.2004
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
„Пар-а-бол“ во кореографија на Искра Шукарова и музика на Сони Петровски, „Акумулации“ на Силван Гру
Учесници:
Балетот при МНТ, Искра Шукарова, Билјана Пашарикова, Катерина Кипровска, Александра Мијалкова, Василиј Чичијашвили, Искра Шукарова, Кире Павловски, Наташа Николова, Митревска, Миленковска, Лозинска, Станковиќ, Чупевска

Клучни зборови:
2004 Александра Мијалкова Балетот при МНТ Билјана Пашарикова Василиј Чичијашвили Емилија Џипунова Искра Шукарова Катерина Кипровска Кире Павловски Лозинска Миленковска Митревска Наташа Николова Сони Петровски Станковиќ Чупевска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат