Наслов:

МУЗИЧКА КОМЕДИЈА ПОЛНА СО ХУМОР

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА МОВ 2004

Издадено на: 12.05.2004
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20184 | Страна: 12

Програма:
Оперета „Лилјакот“ од Јохан Штраус.
Учесници:
Славица Петровска-Галиќ, Цветан Стојановски, Ана Дурловски, Ирена Кавкалевска, Кирју Лијаковски, Дејан Спасов, Слободан Цветичанин; диригент: Јон Јанку, Романија

Клучни зборови:
2004 Ана Дурловски Дејан Спасов Ирена Кавкалевска Јон Јанку Јохан Штраус Кирју Лијаковски Костадин Костадиновски Лилјакот Мајски оперски вечери Нова Македонија Славица Петровска-Галиќ Слободан Цветичанин Цветан Стојановски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат