Наслов:

ВО ДУХОТ НА ЗАБАВНИОТ МУЗИЧКИ ЖАНР

со оперетата "Лилјакот" свечено се отворија Мајските оперски вечери

Издадено на: 11.05.2004
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
„Лилјакот“ од Јохан Штраус
Учесници:
Македонска опера, Јон Јанку, Елена Дончева, Живоин Трајановиќ, Кузман Попов, Ана Стаменковска-Дурловски, Цветан Стојановски, Славица Петровска-Галиќ, Дејан Стоев, Ирена Кавкалевска,Кирју Лијаковски,

Клучни зборови:
2004 Ана Стаменковска-Дурловски Дејан Стоев Елена Дончева Живоин Трајановиќ Ирена Кавкалевска Јон Јанку Кирју Лијаковски Кузман Попов Македонска опера МОВ Славица Петровска-Галиќ Тина Иванова Цветан Стојановски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат