Наслов:

НАЈСВЕТЛА ТОЧКА ПИЈАНИСТОТ

КОН КОНЦЕРТОТ НА НИШКИОТ СИМФОНИСКИ ОРКЕСТАР

Издадено на: 05.05.2004
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20178 | Страна: 12

Програма:
Увертира „Кандид“ од Леонард Бернштајн, Варијации на тема Хајдн од Јоханес Брамс и Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во f-moll од Фредерик Шопен.
Учесници:
Нишки симфониски оркестар; диригент: Андреј Андреев, Бугарија; Александар Сердар - пијано

Клучни зборови:
2004 Александар Сердар Андреј Андреев Варијации на тема Хајдн Јоханес Брамс Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во f-moll Костадин Костадиновски Леонард Бернштајн Нишки симфониски оркестар Нова Македонија Увертира Кандид Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат