Наслов:

МАЈСТОРИ ОД ИСТА ДИРИГЕНТСКА ШКОЛА

АТРАКТИВЕН КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Објавено на: 28.04.2004
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20173 | Страна: 12

Програма:
Дивертименто од Моцарт, Концерт за пијано и оркестар во D-dur од Хајдн, Пародија на Моцартовата „Мала ноќна музика“ од Шредер, „Андалузиска романса“ од Сарасате, „Регтајм“ од Џоплин и „Бумбаров лет“ од Корсаков; Увертира „Милосрдноста на Титус“ од Моцарт, Концерт за труба и оркестар од Хумел и Симфонија бр. 2 од Бетовен.
Учесници:
Камерен оркестар на Истанбулскиот државен конзерваториум, Турција; диригент: Рамиз Мелик Асланов, Азербејџан; Пинар Челик - пијано; Македонска филхармонија; диригент: Урош Лајовиц, Словенија; Станко Арнолд - труба, Словенија

Клучни зборови:
Пародија на Моцартовата Мала ноќна музика Костадин Костадиновски Шредер Македонска филхармонија Станко Арнолд Андалузиска романса Нова Македонија Сарасате Регтајм Бетовен Урош Лајовиц Џоплин Моцарт Хумел Увертира Милосрдноста на Титус Симфонија бр. 2 Бумбаров лет Хајдн 2004 Корсаков Рамиз Мелик Асланов Дивертименто Камерен оркестар на Истанбулскиот државен конзерваториум Концерт за труба и оркестар Пинар Челик Концерт за пијано и оркестар во D-dur

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат