Наслов:

ВОНВРЕМЕНОСТА НА СТРАСТА, ЉУБОВТА, НЕДОРАЗБИРАЊЕТО И ТРАГИКАТА

Кон музичко - балетското дело "Охридската робинка Ташула"

Издадено на: 26.04.2004
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
„Охридската робинка Ташула“ од Стојан Стојков
Учесници:
Кореограф Владимир Логунов, асистент на кореографот Тања Вујисиќ - Тодоровска, сценограф Борис Максимовиќ, костимограф Александар Ношпал, репетитори Јагода Сланева и Тони Баталаков, Александра Мијалкова, Катерина Кипровска, Василиј Чичијашвили, Искра Шукарова, Наташа Николова, Кире Павлов

Клучни зборови:
2004 Александар Ношпал Александра Мијалкова Борис Максимовиќ Василиј Чичијашвили Владимир Логунов Емилија Џипунова Искра Шукарова Јагода Сланева Катерина Кипровска Кире Павлов Наташа Николова Стојан Стојков Тања Вујисиќ-Тодоровска Тони Баталаков

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат