Наслов:

ОД ХИМНИЧНА ЕГЗАЛТАЦИЈА ДО ЛАМЕНТОЗНО ФИНАЛЕ

КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Објавено на: 14.04.2004
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20161 | Страна: 10

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Јоханес Брамс и Симфонија бр. 6 „Пасторална“ од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Рамиз Малик Асланов, Азербејџан; Даниел Геде - виолина, Германија

Клучни зборови:
Даниел Геде Петар Илич Чајковски Јоханес Брамс Македонска филхармонија Нова Македонија Симфонија бр. 6 Концерт за виолина и оркестар во D-dur Пасторална Костадин Костадиновски 2004 Рамиз Малик Асланов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат