Наслов:

ИНСПИРАТИВНИ ФИЛХАРМОНИЧАРИ, ВО ЦЕНАТРОТ КИРОВСКИ

За концертот на Македонска филхармонија, солист Љубиша Кировски, виолина, диригент Микел Томс(Англија)

Издадено на: 25.03.2004
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Симфониската поема”В’лтава” на Сметана, ”Фрески” на Благоја Ивановски, ”Концертот за виолина и оркестар” на .Хачатурјан и Симфонијата бр.9 ”Од новиот свет” на Дворжак,
Учесници:
Македонска филхармонија, Љубиша Кировски, Микел Томс
Забелешка:
За концертот на Македонска филхармонија, солист Љубиша Кировски, виолина, диригент Микел Томс(Англија)

Клучни зборови:
2004 Елени Новаковска Љубиша Кировски Македонска филхармонија Микел Томс

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат