Наслов:

ТАНЦ ВО ЧЕСТ НА НОВИОТ ЖИВОТЕН ЦИКЛУС

По премиерната изведба на „Посветување на пролетта“

Издадено на: 16.03.2004
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Време
Страна: 16

Програма:
„Посветување на пролетта“ од Стравински
Учесници:
Рисима Рисимкин, Ирена Ветерова, Искра Ветерова, Васил Зафирчев, Оркестарот на Македонската филхармонија
Забелешка:
По премиерната изведба на „Посветување на пролетта“

Клучни зборови:
2004 Ангелина Димоска Васил Зафирчев Ирена Ветерова Искра Ветерова Оркестарот на Македонската филхармонија Рисима Рисимкин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат