Наслов:

СОЛИДЕН „ПАЛЈАЧИ“

За изведбата на делото на Леонкавало со солисти од Операта на МНТ и гости од Романија и Албанија, диригент Саша николовски-Ѓумар

Објавено на: 27.01.2004
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
опера “Палјачи” на Руиџеро Леонкавало
Учесници:
Операта на МНТ, Цветан Стојановски, Павлина Новакова - Георгиев, Север Барнеа, Улбер Џини, Дејан Стоев, Саша Николовски - Ѓумар, Волфганг Вајт, Живоин Трајановиќ,Елена Дончева,
Забелешка:
За изведбата на делото на Леонкавало со солисти од Операта на МНТ и гости од Романија и Албанија, диригент Саша николовски-Ѓумар

Клучни зборови:
Волфганг Вајт Операта на МНТ Павлина Новакова - Георгиев Цветан Стојановски Руиџеро Леонкава Саша Николовски-Ѓумар Елена Дончева Елени Новаковска Живоин Трајановиќ 2004 Улбер Џини Север Барнеа Дејан Стоев

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат