Наслов:

КОН ЗЕНИТЕТОТ НА ВИСОКА УМЕТНОСТ

јубилеен концерт го на Камерното дуо Кировски

Издадено на: 13.01.2004
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
Сонатата оп. 47 за виолина и пијано од Лудвиг ван Бетовен, Сонатата за виолина и пијано во ха - мол од Оторино Респиѓи, Нигун; Баал Сцхем од Еренест Блох, и Месечевата светлина од Клод Дебиси
Учесници:
Љубиша Кировски, Маја Шутевска - Кировска

Клучни зборови:
2004 Бетовен Блох Дебиси Јелица Тодорчевска Љубиша Кировски Маја Шутевска-Кировска Респиѓи

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат