Наслов:

БЛЕДО И ПОД ОЧЕКУВАЊАТА

За концертите на: Македонска филхармонија, диригент Алан Чиркоп од Малта, пијано Даниел Алберти од Италија и пијано дуото Теа Димитриевиќ, Арпад Печвари одСрбија и Црна Гора

Издадено на: 15.12.2003
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Број: 1035 | Страна: 11

Програма:
Увертирата ”Хебриди” од Менделсон, ”Симфонијата бр.8” од Шуберт, суита ”Пер Гинт” од Григ, “Концертот за пијано и оркестар бр.3” од Бетовен,
Учесници:
Македонска филхармонија, Алан Чиркоп, Даниел Алберти, Теа Димитриевиќ, Арпад Печвари
Забелешка:
За концертите на: Македонска филхармонија, диригент Алан Чиркоп од Малта, пијано Даниел Алберти од Италија и пијано дуото Теа Димитриевиќ, Арпад Печвари одСрбија и Црна Гора

Клучни зборови:
2003 Алан Чиркоп Арпад Печвари Даниел Алберти Елени Новаковска Македонска филхармонија Теа Димитриевиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат