Наслов:

ДВЕ ЕНЕРГИИ: НА ЗРЕЛОСТ И НА САМОДОКАЖУВАЊЕ

За концертите на Славица Петровска Галиќ-сопран, Јасминка Чакар-пијано и за Ана Гацева-пијано и Бруно Филип-кларинет

Издадено на: 24.11.2003
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Број: 1017 | Страна: 11

Програма:
Брамс, Шуман, Волф, Лист, Шуберт, ”Танго Етидата бр.3” на А.Пијацола, ”Трите аргентински танци оп.2” од А.Гинастера, ”Соната-та за кларинет и пијано” на Ф.Пуланк,
Учесници:
Славица Петровска Галиќ, Јасминка Чакар, Ана Гацева,Бруно Филип
Забелешка:
За концертите на Славица Петровска Галиќ-сопран, Јасминка Чакар-пијано и за Ана Гацева-пијано и Бруно Филип-кларинет

Клучни зборови:
2003 Брамс Волф Гинастера Елени Новаковска Јасминка Чакар-пијано и за Ана Гацева-пијано и Бруно Филип-кларинет Лист Пијацола Славица Петровска Галиќ-сопран Ф.Пуланк Шуберт Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат