Наслов:

ПРОДУХОВЕНА ТВОРЕЧКА ФАНТАЗИЈА

Кон рециталот на македонскиот пијанист Тодор Светиев

Објавено на: 05.11.2003
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
Жан Филип Рамо (Тамбурин, Менует, Гавота со варијации) и Доменико Скарлати (Пет сонати) во првиот дел, и Морис Равел (Сонатина) и Клод Дебиси (циклусот пиеси за пијано „Детско катче“)
Учесници:
Тодор Светиев

Клучни зборови:
Клод Дебиси Доменико Скарлати Жан Филип Рамо Тодор Светиев Тина Иванова 2003 орис Равел

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат