Наслов:

ПОТПРОСЕЧЕН СЕВИЛЕЦ

За ”Севилскиот бербер” на Росини на Операта на МНТ на Есенските музички свечености

Објавено на: 04.11.2003
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Број: 1000 | Страна: 11

Програма:
”Севилскиот бербер” на Росини
Учесници:
Операта на МНТ, Томислав Шопов, Сотир Спасевски, Ирена Кавкалевска, Дејан Максимовиќ, Невен Силјановски, и Бранислав Попгеоргиевски, Димитрие Османли, Живоин Трајановиќ, Елена Дончева
Забелешка:
За ”Севилскиот бербер” на Росини на Операта на МНТ на Есенските музички свечености

Клучни зборови:
Ирена Кавкалевска Елена Дончева Невен Силјановски Елени Новаковска Живоин Трајановиќ 2003 Дејан Максимовиќ Сотир Спасевски Томислав Шопов и Бранислав Попгеоргиевски Операта на МНТ Димитрие Османли Росини

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат