Наслов:

АВТЕНТИЧНА ИЗВЕДБА НА ДЕЛАТА НА СТАРИТЕ МАЈСТОРИ

концерт на Цветанка Созовска,

Издадено на: 29.10.2003
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
„Библиски сонати“ од Јохан Кунау, Хроматската фантазија и фуга во од Јохан Себастијан Бах, Чаконата со 110 варијации во Це-дур од Бенедето Џакомо Марчело, Фантазија во ц-мол од Карл Филип Емануел Бах, Сто партити на тема „Пасакаља“ од Џироламо Фрескобалди,
Учесници:
Цветанка Созовска,

Клучни зборови:
2003 Бенедето Џакомо Марчело Јохан Кунау Јохан Себастијан Бах Карл Филип Емануел Бах Тина Иванова Цветанка Созовска Џироламо Фрескобалди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат