Наслов:

ДОБЛЕСТИ НА ВОЗВИШЕНО МУЗИЦИРАЊЕ

КОН ГОСТУВАЊЕТО НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО КОЧАНИ, ВРАЊЕ И НИШ

Објавено на: 22.10.2003
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20016 | Страна: 8

Програма:
Суита бр. 2 од балетот „Лабин и Дојрана“ од Трајко Прокопиев и дела од Берлиоз, Хачатурјан и Енеску.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Саша Николовски-Ѓумар; Ајман Мусакоџаева - виолина, Казахстан

Клучни зборови:
2003 Ајман Мусакоџаева Берлиоз Енеску Костадин Костадиновски Лабин и Дојрана Македонска филхармонија Нова Македонија Саша Николовски-Ѓумар Суита бр. 2 Трајко Прокопиев Хачатурјан

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат