Наслов:

ПРОВОКАТИВНИ АНСАМБЛИ НА ОТВОРАЊЕТО НА ЏЕЗ-ФЕСТИВАЛОТ

Почетокот на 22. Скопски џез-фестивал - доследен на својот предзнак

Издадено на: 20.10.2003
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Учесници:
Пино Минафра Суд Ансамбл, Енрико Рава Квинтет, „Анри Тексие Трио“, „Дејвид Мареј Латин Биг Бенд“

Клучни зборови:
„Анри Тексие Трио“ „Дејвид Мареј Латин Биг Бенд“ 2003 Енрико Рава Квинтет Пино Минафра Суд Ансамбл Скопски џез фестивал Тина Иванова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат