Наслов:

МАГИЧНАТА СИМФОНИЈА НА ПИЈАНИСТИЧКИОТ ДУЕТ

двајца виртуози на пијано - Аглика Генова и Љубен Димитров

Објавено на: 20.08.2003
Автор: Теодора Хаџи Шуме
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
фантазија во ф-мол од Шуберт, рондо во ц-дур Шопен, суита-фантазија од балетот Пепелешка од Прокофјев, варијации на тема на Паганини од Лутославски, мала суита од Дебиси и валс поема кореографија од Равел
Учесници:
Аглика Генова и Љубен Димитров

Клучни зборови:
Дебиси Равел Лутославски 2003 Теодора Хаџи Шуме Аглика Генова Љубен Димитров Прокофјев Шопен Шуберт

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат