Наслов:

ЛЕКЦИЈА ЗА НАЦИОНАЛНОТО

БАЛЕТ–ОХРИДСКО ЛЕТО 2003

Објавено на: 14.08.2003
Автор: Тихомир Титизов
Периодика: Нова Македонија
Број: 19957 | Страна: 9

Програма:
„Катарина, босанска кралица“ според либрето на Градимир Гојер, а музика на Ѓело Јусиќ.
Учесници:
Балет на Народниот театар од Сараево, БиХ

Клучни зборови:
Тихомир Титизов Охридско лето Ѓело Јусиќ Катарина 2003 Балет на Народниот театар од Сараево босанска кралица Градимир Гојер Нова Македонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат