Наслов:

ДРАМАТИЧНИ ФРАГМЕНТИ ОД ХЕРОЈСКАТА ТРАГЕДИЈА

Операта на МНТ ќе го одбележи Илинден

Објавено на: 30.07.2003
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
Илинден од Кирил Македонски
Учесници:
Операта на МНТ, Цветан Стојановски (Даме Груев), Игор Дурловски (Гоце Делчев), Кирју Лијаковски (Туше Деливанов), Лазар Белевски (Ефрем Чучков), Марјан Николовски (Никола Карев), Ристе Велков (Вангел), Зоран Сотиров (Никола Карев), Хелене Ангеловска (Ката), Весна Гиновска-Илкова (Ангелина) и Ирена Кавкалевска (Христина). Сценариото и режијата за „Илинден“ се на Бранко Ставрев

Клучни зборови:
Тина Иванова 2003

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат