Наслов:

БОГАТА ПАЛЕТА НА БАЛЕТСКА ЛЕКСИКА

Кон македонско - канадската балетска продукција „Планетариум"

Објавено на: 21.07.2003
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
македонско - канадската балетска продукција „Планетариум“
Учесници:
Кореограф Дебора Вилсон, музика Венко Серафимовски, сценограф Киро Урдин, костими Мишел Турпин, Балетот при Македонскиот национален театар, Тања Вујисиќ - Тодоровска, Александра Мијалкова, Наташа Николова, Билјана Пашариковска - Каленикова, Кире Павлов, Саша Ефтимова, Марија Крстевска, Кристи Адамсон, Тел Аронсон, Мелиса Бетио, Ејми Гелдард, Антони Гуера, Шевон Атон, Алмонд Смол и Шантал Медоус - ОМО ДЕНС КОМПАНИ - Канада

Клучни зборови:
Кристи Адамсон Кире Павлов Тел Аронсон Венко Серафимовски Мелиса Бетио Марија Крстевска Ејми Гелдард Наташа Николова Антони Гуера 2003 Шевон Атон Дебора Вилсон Алмонд Смол и Шантал Медоус - ОМО ДЕНС КОМПАНИ - Канада Киро Урдин Емилија Џипунова Мишел Турпин Тања Вујисиќ-Тодоровска Балетот при Македонскиот национален театар Билјана Пашариковска – Каленикова Саша Ефтимова Александра Мијалкова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат