Наслов:

ОДАТА НА РАДОСТА И ФАНФАРИТЕ…

ИМПРЕСИВЕН СТАРТ НА 43-ТО ОХРИДСКО ЛЕТО

Издадено на: 14.07.2003
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 12332 | Страна: 10

Програма:
Симфонија бр. 9 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; Хор при Операта на МНТ; Хор „Светослав Обретенов“, Бугарија; Хор „Пакс Деи“, Албанија; солисти: Весна Гиновска-Илкова, Елена Чавдарова, Сергеј Гадеј, Михаил Казаков; диригент: Тадеуш Козловски

Клучни зборови:
2003 Ангелина Димоска Весна Гиновска-Илкова Елена Чавдарова Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Михаил Казаков Охридско лето Сергеј Гадеј Симфонија бр. 9 Тадеуш Козловски Хор Пакс Деи Хор при Операта на МНТ Хор Светослав Обретенов

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат