Наслов:

ПАРАЛЕЛИ НА ФАСЦИНАНТНАТА ЕНЕРГИЈА

изведба на најновиот проект на Балетот МНТ - "Паралели",

Издадено на: 08.07.2003
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
„Паралели“– Бернар Урсо, Искра Шукарова и Силван Гру, Сони Петровски,
Учесници:
Македонскиот национален театар, Митровска, Даниловска, Ефтимова, Миленковска, Билјана Каленикова, Катерина Купровска, Александра Мијалкова, Василиј Чичијашвили, Кире Павловски, Наташа Николова, Кочевски, Митровска, Миленковска, Лозинска, Станковиќ, Чупевска

Клучни зборови:
2003 Александра Мијалкова Билјана Каленикова Василиј Чичијашвили Даниловска Емилија Џипунова Ефтимова Катерина Купровска Кире Павловски Кочевски Лозинска Македонскиот национален театар Миленковска Митровска Наташа Николова Станковиќ Чупевска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат