Наслов:

ИВАН СУСАЊИН СЛОЖЕН МУЗИЧКИ ЕП

За изведбата првпат воп Македонија на „Иван Сусањин“ на отворањето на МОВ

Објавено на: 13.05.2003
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Број: 852 | Страна: 11

Програма:
“Иван Сусањин“ од Михаил Глинка
Учесници:
МОВ, Владимир Рилов, хорот и оркестарот на МНТ, Владимир Ермаков-Русија (Сусањин),Славица Петровска-Галиќ (Антонида), Никола Китановски -Белград (Сабињин) и Ирена Кавкалевска (Вања),
Забелешка:
За изведбата првпат воп Македонија на „Иван Сусањин“ на отворањето на МОВ

Клучни зборови:
2003 МОВ Владимир Рилов хорот и оркестарот на МНТ Владимир Ермаков-Русија Никола Китановски Ирена Кавкалевска Славица Петровска-Галиќ Роза Нолчева

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат