Наслов:

„ИВАН СУСАЊИН“ ГО ПРИВЛЕЧЕ ВНИМАНИЕТО НА АУДИТОРИУМОТ

Со операта на Глинка се отворија 31. Мајски оперски вечери

Издадено на: 12.05.2003
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
„Иван Сусањин“ од Михаил Иванович Глинка
Учесници:
МОБ, Владимир Ермаков, Ирена Кавкалевска, Славица Петровска-Галиќ, Никола Китановски, Евгениј Спекторов, Сергеј Куракин, Владимир Алексеевич Рилов,

Клучни зборови:
2003 Владимир Алексеевич Рилов Владимир Ермаков Евгениј Спекторов Ирена Кавкалевска Мајски оперски вечери МОБ Никола Китановски Сергеј Куракин Славица Петровска-Галиќ Тина Иванова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат