Наслов:

НЕЗАБОРАВНА „ЖИЗЕЛ“

Кон премиерната обнова на балетот „Жизел“ од Адолф Адам во кореографија на Лавровски; обнова Олга Вторушина- Русија; проект на Балет - МНТ

Објавено на: 22.04.2003
Автор: Даниела Стојановиќ
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
балетот „Жизел“ од Адолф Адам
Учесници:
Балет - МНТ, Катерина Кипровска, Василиј Чичијашвили, Наташа Николова, Маја Николова, Билјана Каленикова, Александра Мијалкова, Горан Божинов,
Забелешка:
Кон премиерната обнова на балетот „Жизел“ од Адолф Адам во кореографија на Лавровски; обнова Олга Вторушина- Русија; проект на Балет - МНТ

Клучни зборови:
2003 Адолф Адам Александра Мијалкова Балет - МНТ Билјана Каленикова Василиј Чичијашвили Горан Божинов Даниела Стојановиќ Катерина Кипровска Маја Николова Наташа Николова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат