Наслов:

ВИОЛИНСКА РОМАНТИКА И БЛЕДО ДИРИГЕНТСКО ВОДСТВО

За концертот на виолинистот Габриел Камеда - Кох со македонската филхармонија

Објавено на: 18.02.2003
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Број: 784 | Страна: 11

Програма:
концерт во Д-дур од П. И. Чајковски, „Обливион“ од Астор Пијацола, Увертира од „Волшебната флејта“, „Јупитер“ симфонијата
Учесници:
Македонска филхармонија, Габриел Камеда - Кох, Кристијан Лоренц
Забелешка:
За концертот на виолинистот Габриел Камеда - Кох со македонската филхармонија

Клучни зборови:
Кристијан Лоренц Македонска филхармонија Роза Нолчева 2003 Габриел Камеда - Кох

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат