Наслов:

МУЗИЧАРОТ НОСИ УБАВИНА ШТО ЈА ИГНОРИРА ВОЈНАТА

Еми Андерсон, диригентка од САД

Издадено на: 13.02.2003
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
„Рапсодија во сино“ од Џорџ Гершвин, Концерт за виолончело и оркестар во ха-мол од Антонин Дворжак, Увертирата „Карневал“ од Дворжак
Учесници:
Македонска филхармонија, Еми Андерсон, Иво Настевски, Евгени Тонха,

Клучни зборови:
2003 Гершвин Дворжак Евгени Тонха Еми Андерсон Иво Настевски Македонска филхармонија Тина Иванова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат