Наслов:

РУСКА ВЕЧЕР НА ОПШТО ЗАДОВОЛСТВО

За концертот на Македонската филхармонија со дела од руското творештво

Издадено на: 23.01.2003
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Број: 762 | Страна: 11

Програма:
увертирата „Волшебно езеро“ на Анатолиј Љадов, „Островот на мртвите“ од Сергеј Рахмањинов, „Петтата симфонија“ на Чајковски
Учесници:
Македонската филхармонија, Леонид Николаев,
Забелешка:
За концертот на Македонската филхармонија со дела од руското творештво

Клучни зборови:
2003 Анатолиј Љадов Леонид Николаев Македонската филхармонија Роза Нолчева Сергеј Рахмањинов Чајковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат