Наслов:

МУЗИЧКА ИЗВЕДБА БЕЗ КУЛМИНАЦИЈА

СИМФОНИСКИ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Објавено на: 22.01.2003
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Дневник
Број: 2056 | Страна: 13

Програма:
Увертира од „Волшебното езеро“ од Анатолиј Константинович Љадов, Симфониска поема „Остров на мртвите“ од Сергеј Рахмањинов и Симфонија бр. 5 од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Леонид Николаев, Русија

Клучни зборови:
Македонска филхармонија Сергеј Рахмањинов Леонид Николаев Елени Новаковска 2003 Волшебното езеро Анатолиј Константинович Љадов Петар Илич Чајковски Остров на мртвите Симфонија бр. 5 Увертира Симфониска поема

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат