Наслов:

ВПЕЧАТЛИВА СИМБИОЗА НА МУЗИКА И ДРАМА

Освежување на македонскиот оперски репертоар СО "КАРМЕН"

Објавено на: 27.12.2002
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
„Кармен“ од Жорж Бизе
Учесници:
МОБ, Ирена Кавкалевска, Саша Николовски-Ѓумар, Кузман Попов, Зоран Сотиров, Никола Мијаиловиќ, Павлина Новакова, Ана Ројдева, Блажо Тодоров, Марјан Николовски, Бранислав Попгеоргиевски, Кирју Лијаковски, Анастасија Низимова-Мухиќ, Јелена Патрногиќ, Живоин Трајановиќ

Клучни зборови:
Кузман Попов Бранислав Попгеоргиевски Никола Мијаиловиќ Блажо Тодоров Павлина Новакова Кирју Лијаковски Ана Ројдева Саша Николовски-Ѓумар Анастасија Низимова-Мухиќ Зоран Сотиров Јелена Патрногиќ Ирена Кавкалевска Живоин Трајановиќ Марјан Николовски Тина Иванова 2002 МОБ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат