Наслов:

ПРЕДВРЕМЕ ПОСТАВЕНА ОПЕРСКА ПРЕТСТАВА

ОПЕРА „КАРМЕН" -ЖОРЖ БИЗЕ -МНТ

Објавено на: 26.12.2002
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Дневник
Број: 2037 | Страна: 13

Програма:
Опера „Кармен“ од Жорж Бизе.
Учесници:
Опера при МНТ; диригент: Саша Николовски-Ѓумар; солисти: Ирена Кавкалеска, Зоран Сотиров, Никола Мијаиловиќ, Павлина Новакова, Анастазија Низамова-Мухиќ, Ана Ројдева

Клучни зборови:
Кармен Опера при МНТ Анастазија Низамова-Мухиќ Саша Николовски-Ѓумар Зоран Сотиров Елени Новаковска 2002 Никола Мијаиловиќ Павлина Новакова Ана Ројдева Жорж Бизе Ирена Кавкалеска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат