Наслов:

ПРОШЕТКА НИЗ МУЗИЧКИТЕ ЕПОХИ СО ЈАСЕН УМЕТНИЧКИ ИЗРАЗ

КОНЦЕРТ НА СКОПСКИОТ ДУВАЧКИ КВИНТЕТ - КИЦ

Објавено на: 17.12.2002
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Дневник
Број: 2029 | Страна: 15

Програма:
Дивертименто од Хајдн, Квартет бр. 3 оп. 56 од Данци, Унгарски антички танци од Фаркаш, Суита од операта „Порги и бес“ од Гершвин и Три пиеси за дувачки квинтет од Арнолд.
Учесници:
Скопски дувачки квинтет: Васил Атанасов, Илија Зимбо, Џијан Емин, Здравко Ангелов и Даниел Апостолов.

Клучни зборови:
2002 Арнолд Васил Атанасов Гершвин Даниел Апостолов Данци Дивертименто Елени Новаковска Здравко Ангелов Илија Зимбо Квартет бр. 3 оп. 56 Порги и бес Скопски дувачки квинтет Суита Три пиеси за дувачки квинтет Унгарски антички танци Фаркаш Хајдн Џијан Емин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат