Наслов:

ДОСТОЈНО И ЗА МУЗИЧАРИТЕ И ЗА ПУБЛИКАТА

КОНЦЕРТ НА БАЛКАНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Објавено на: 26.11.2002
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Дневник
Број: 2011 | Страна: 15

Програма:
Симфонија бр. 2 „Воскресение“ од Густав Малер.
Учесници:
Балканска филхармонија; диригент: Милен Начев, Бугарија; Марија Белчева - сопран, Бугарија; Стефка Минева - мецосопран, Бугарија

Клучни зборови:
Марија Белчева Воскресение Симфонија бр. 2 Густав Малер Балканска филхармонија Стефка Минева Есенски музички свечености Елени Новаковска 2002 Милен Начев

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат