Наслов:

ТАЖНО НЕДОРАЗБИРАЊЕ СО ШЕХЕРЕЗАДА

За концертот на Македонската филхармонија диригиран од Леонид Николаев, солист Гзавие Филип

Објавено на: 13.11.2002
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Број: 705 | Страна: 11

Програма:
Рококо варијаците за виолончело и оркестар од П. И. Чајковски, концертот за виолончело и оркестар од Александар Гаспаров, симфониска свита ”Шехерезада” на Николај Римски-Корсаков
Учесници:
Македонската филхармонија, Леонид Николаев, Гзавие Филипс
Забелешка:
За концертот на Македонската филхармонија диригиран од Леонид Николаев, солист Гзавие Филип

Клучни зборови:
Македонската филхармонија Гзавие Филипс Леонид Николаев Роза Нолчева 2002

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат