Наслов:

ЕКСКЛУЗИВНА ИГРА

КОН ПРЕМИЕРНАТА ИЗВЕДБА НА „ПОРГИ И БЕС“ ОД ГЕРШВИН ВО КОРЕОГРАФИЈА НА ГРУЗИСКА ЕКИПА

Објавено на: 10.10.2002
Автор: Ѓурѓица Јовановска
Периодика: Вечер
Број: 12117 | Страна: 17

Програма:
балетска верзија на „Порги и Бес“ од Џорџ Гершвин од Михаел Одзели,
Учесници:
МОБ, Нугзар Магалашвили, Медеиа Магалашвили, Буниамин Бозкур, Александра Мијалкова,Горан Божинов, Сашка Ефтимова, Кире Павлов, Марија Јосфовска, Драган Пандиловски,

Клучни зборови:
Ѓурѓица Јовановска Марија Јосфовска Горан Божинов Михаел Одзели Драган Пандиловски Александра Мијалкова Кире Павлов 2002 Сашка Ефтимова МОБ Нугзар Магалашвили Медеиа Магалашвили Вечер Буниамин Бозкур

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат