Наслов:

ВИСОК УМЕТНИЧКИ ИЗРАЗ СО НОВИТЕ ИНСТРУМЕНТИ

КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Издадено на: 09.10.2002
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Дневник
Број: 1971 | Страна: 15

Програма:
Увертира кон операта „Мајстори пејачи“ од Рихард Вагнер, „Егзодус“ од Тома Манчев, „Куге“ од Миса Јонуши, „Дождот паѓа“ од Тору Такамитцу и симфониски циклус „Море“ од Клод Дебиси.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Даисука Сога, Јапонија; Шао Ронг - традиционални кинески инструменти, Кина; Лиу Фенг - традиционални кинески инструменти, Кина

Клучни зборови:
2002 Даисука Сога Дождот паѓа Егзодус Елени Новаковска Клод Дебиси Куге Лиу Фенг Мајстори пејачи Македонска филхармонија Миса Јонуши Море Рихард Вагнер Тома Манчев Тору Такамитцу Увертира Шао Ронг

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат