Наслов:

РЕЛАКСИРАНА МУЗИЧКА ЦЕЛИНА

„ОХРИДСКО ЛЕТО" - КВАРТЕТ „БАРТОК", УНГАРИЈА

Објавено на: 16.08.2002
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Дневник
Број: 1926 | Страна: 13

Програма:
Гудачки квартет бр. 4 оп. 17 од Бела Барток, Квинтет за кларинет и гудачи оп. 115 од Јоханес Брамс и дела од Комлош, Харгитаи, Мезо и Моцарт.
Учесници:
Квартет „Барток“, Унгарија; Дарко Брлек - кларинет, Словенија

Клучни зборови:
2002 Квартет Барток Гудачки квартет бр. 4 оп. 17 Квинтет за кларинет и гудачи оп. 115 Комлош Јоханес Брамс Харгитаи Бела Барток Мезо Моцарт Охридско лето Дарко Брлек Елени Новаковска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат