Наслов:

МЛАД ВИРТУОЗ СО СИЛНА ЕКСПРЕСИВНОТ

РЕЏИТАЛ НА КЛИМЕНТ ТОДОРОВСКИ - ДАУТ ПАШИН АМАМ

Издадено на: 10.07.2002
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Дневник
Број: 1896 | Страна: 13

Програма:
Чакона од Витали, Соната за виолина бр. 4 од Исаи, Интродукција, Тарантела и Баскиско капричо од Сарасате, Концерт бр. 2 од Виењавски и Фантазија на тема од операта „Кармен“ од Ваксман.
Учесници:
Климент Тодоровски - виолина; Марија Вршкова - пијано придружба

Клучни зборови:
2002 Баскиско капричо Ваксман Виењавски Витали Елени Новаковска Интродукција Исаи Климент Тодоровски Концерт бр. 2 Марија Вршкова Сарасате Соната за виолина бр. 4 Тарантела Фантазија на тема од операта Кармен Чакона

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат