Наслов:

ПОДЕЛЕНИ ВПЕЧАТОЦИ

За концертите на Македонската филхармонија со солистот Сихана Бадивуку и за Загребските солисти со пијанистот Владимир Крпан

Издадено на: 04.06.2002
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Број: 570 | Страна: 11

Програма:
увертирата од операта “Мајстори пејачи“ од Рихард Вагнер, “Заборавените музики“ на Дубравко Детони и Вториот гудачки квартет “Интимни писма“ на Леош Јаначек, клавирскиот квинтет во ф-молл оп.34 од Јоханес Брамс
Учесници:
Македонската филхармонија,Сихана Бадивуку, Загребските солисти, Владимир Крпан, Милан Начев,
Забелешка:
За концертите на Македонската филхармонија со солистот Сихана Бадивуку и за Загребските солисти со пијанистот Владимир Крпан

Клучни зборови:
2002 Владимир Крпан Загребските солисти Македонската филхармонија Милан Начев Роза Нолчева Сихана Бадивуку

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат